Bremsekalibre og bremseklodser

Bremsekalibre

Bremsekalibre er sammen med bremseklodser og skiver nødvendige dele af et selvkørende bremsesystem. Deres hovedmål er at nedbremse et køretøj ved at presse bremseklodser mod bremseskriverne og, på denne måde, få hjulet til at stoppe med at rotere.

Hvilke typer bremsekalibre er der?

Disse bestanddele er som regel inddelt i følgende typer:

Glidende (flydende) kalibre. Disse komponenter har et eller to stempler på en side. Huset er fastgjort til bremsebæreren. Mens den sidstnævnte er stramt påsat, er kaliberen i stand til at glide frem og tilbage. Det bliver muligt som følge af styrepinde. Når bremsepedalen er dekomprimeret, skubber stemplerne kaliberen med bremseklodsen mod bremseskiven og bremseskiven, i sin tur, er presset mod den fastgjorte bremseklods.

Fastgjorte kalibre. Disse komponenter flytter sig ikke. De er udrustet med stempler på begge sider af bremseskiven. Bremsebæreplader med bremsebelægning er sat på stemplerne. Når føreren trykker på bremsepedalen, bliver presset anvendt til den hydrauliske væske som fylder stemplerne og flytter presset til dem. Stempler trykker bremseklodsen mod skiven.

Flydende kalibre er langt mere almindelige end fastgjorte kalibere. De fleste biler på vejene er udstyret med dem, mens fastgjorte komponenter er at finde i kvalitetsbiler. Desuden, er komponenter fra den anden kategori dyrere.

Kvalitets kalibre. Disse komponenter er specialdesignet til racerbiler. De er udrustet med større stempler, deres større nummer, mindre varmebevarelse, forskellige cylinderdiamtere. Disse kalibere kan findes på kvalitetsbiler og motorcykler.

Hvad er symptomerne på fejlende bremsekalibre?

De mest almindelige tegn på dårlige bremsekalibre inkluderer:

  • Mærkelige lyder når der bremses
  • Trækken til den ene side
  • Dårlig brændstoføkonomi
  • Udslip af bremsevæske
  • Køretøjet bliver ved med at bremse ned
  • Overophedede bremseskiver og klodser

Hvis du har lagt mærke til nogle af problemerne listet ovenover, er dine kalibre tilbøjelige til at sidde fast eller være frosne. Siden du ikke er i stand til at bremse ordenligt, er det anbefalet på det kraftigste at tage din bil til et værksted hurtigst muligt.

Autodele24.dk er et førende reparationsværksted til biler. Leder du efter bildele i fremragende kvalitet men ikke til for mange penge? Hos Autodele24.dk, kan du finde bremseklodser og -kalibre, olier og tilsætningsstoffer, samtlige reparations sæt og mange andre ting til dit køretøj.

Med os, bliver det nemt og billigt at vedligeholde din bil. Få det bedste og spar penge med vores online butik.