En guide til yoga-udstyr

Yoga er en ting, der stammer fra Indien. Det er dog blevet mere populært i Danmark gennem de senere år. Faktisk dyrker omkring 15% af de danske kvinder yoga. Det er derfor heller ikke unaturligt, at der nu opstår et behov om råd og vejledning, når man skal købe sin yogamåtte.

Først og fremmest – hvad er en yogamåtte? Det er et underlag, du anvender, når du dyrker yoga. Men hvad er så yoga? Dette er en træningsform, hvis formål er at give udøveren en form for tilfredshed i både krop og sjæl. Når det så er sagt, så er det vigtigt at overveje, hvad din yogamåtte skal bruges til, så du har mulighed for at vælge den rette.

Der er nemlig forskellige materialer, yogamåtter kan være fremstillet af. Langt de fleste måtter er fremstillet i PVC, der giver den mest holdbare yogamåtte, men de fås også af vinyl og genanvendt gummi. Ja nogen fås endda i økologisk bomuld.

Vælg den rette yogamåtte

Først og fremmest skal du tænke over, at din måtte skal ligge fast og give dig et solidt underlag, således at du ikke risikerer at få skader, mens du udfører dine yoga-øvelser. Vælg derfor en skridsikker måtte, så underlaget står fast, selv ved meget ekstreme positurer, der kan opstå under yoga. Herudover kan en skridsikker måtte faktisk mindske dine anstrengelser ved håndleddene i forskellige stillinger.

Hvis målet er større muskler

Der er ingen tvivl om, at nogen yoga positurer giver anstrengelser svarende til styrketræning, hvilket også er derfor, at der ofte ses stærke kampdygtige kvinder, der blot har dyrket yoga. Hvis du er en af de kvinder, der bruger yoga til at styrke musklerne, kan du med fordel kombinere yogaen med kreatin. Kreatin indtages lige efter træningen, hvilket giver dig en større muskelvækst. Tidligere tog man kreatin før træning, men ny forskning viser, at resultatet er bedre, hvis det tages efter træning.

Man hører ofte om folk, der mener at kreatin er farligt. Det kan være svært at bekræfte eller afkræfte denne hypotese af flere årsager. På den ene side har ingen studier på området kunne dokumentere skadelige effekter selv efter lang tids indtagelse af kreatin. Dette taler for at det ikke er farligt. Men på den anden side, er der heller ikke lavet meget forskning, der har undersøgt langtidsvirkninger. Den forskning, der eksisterer har dog ikke fundet noget farligt ved krea