Find den bedste gave til din medarbejder

Det at give en gave til sin medarbejder kan være en svær opgave. Det er næsten umuligt at finde noget der passer, kan det føles om, hvis man ikke kender sin medarbejder særlig godt på et personligt plan. Her kan du læse om nogle tips, hvis du skal give din medarbejder en god gave, der både er fin og passende til situationen. 

Hvornår skal jeg give en gave?

Der findes flere årsager til at man måske skal finde en gave til en ansat eller en medarbejder. Det kan for eksempel være at medarbejderen har ydet særligt gode resultater for virksomheden. Måske har medarbejderen ydet noget helt særligt ved at sætte sig godt ind i et emne som kan sikre organisk vækst for virksomheden, for eksempel i forbindelse med SEO. Det er også anset for at være helt normalt at give sine medarbejdere en julegave, og i nogle tilfælde er der også mange der gerne vil give sine medarbejdere en gave på sin fødselsdag. Det er dog rart at blive belønnet for godt arbejde, så hvis det er årsagen, så er det en god anledning at løfte frem og belønne en medarbejder der har været en god investering for virksomheden.

Hvad kan jeg give I gave?

De bedste gaver er tit dem der er personlige. Det kan være svært at give medarbejdere personlige gaver, fordi man tit ikke kender dem på et personligt plan. Der er tit en professionel distance mellem chef og medarbejder, selv om mange virksomheder har en forholdsvis flad struktur. Det som kan være smart at tænke på når man skal give en gave til en man ikke kender særlig godt er, at man kan finde noget som ‘alle’ liker. Der findes heldigvis nogle universelle ting med os mennesker, der gør at det kan være lidt mindre svært at finde en god gave til en medarbejder.

Dette kan for eksempel være en oplevelse i form af et restaurantbesøg – de fleste kan godt lide at gå ud at spise med en ven eller sin partner. Det kan også være en god flaske vin. Dette er en flot gave der kan værdsættes og have en værdi også for dem der ikke er vinkendere. De fleste voksne kan godt lide at drikke en god flaske vin i et selskab eller til lørdagsmiddagen der hjemme. En anden god ide til en god gave der måske er lidt mere ekstravagant, er en gave der også kan bruges til arbejdet i sig selv. Det kan for eksempel være noget tech-relateret, som en ny telefon eller måske, hvis man vil give en meget stor belønning, en ny computer. Dette kan være en gave der er ment som et arbejdsværktøj, eller noget medarbejderen også kan benytte til privat brug. Uanset hvad du vælger, er dette gode, trygge alternativer til en god gave.

På den virkelig luksuriøse side, hvis virksomheden har tjent gode penge på den ansattes arbejde, kan for eksempel være en ny bil eller en anden stor ting som er en væsentlig belønning for medarbejderen. En god gave til en medarbejder er en belønning, men også en motivation for at fortsætte det gode arbejde.