Gaven til barnedåben

Gaven til barnedåben

Det kan være svært at finde den rette gave til barnedåben. En lille ny er kommet til verden og det er fantastisk, men hvordan finder man en gave, der kan afspejle denne glæde? Hvad er egentlig en god dåbsgave? Læs med her og få svar på dine spørgsmål samt gode ideer til, hvad du kan give dåbsbarnet samt mor og far i barnedåbsgave.

Den personlige gave

Når man er familiemedlem eller tæt på familien og det lille barn, vil man ofte gerne give noget betydningsfuldt, som kan holde i mange år. Hvis du gerne vil give en gave i denne kategori, er der flere veje at gå. En mulighed for en smuk og personlig gave til barnedåben kan være en gave med indgravering. Dette kan f.eks. være sølvtøj, smykker eller en sparebøsse.

En oplagt personlig gave til barnedåben er et dåbsrør. Her kan man få indgraveret barnets navn og dåbsdatoen. Dåbsrøret bruges til opbevaring af dåbsattesten og er yderst dekorativ. Dette er en meget fin dåbsgave, som altid vil kunne tages frem.

En anden mulighed er at give barnet et smykke, hvor det er muligt at indgravere noget personligt eller barnets nye navn. På den måde giver man en gave, som barnet kan bruge, når han eller hun bliver ældre. Smykket vil altid være et fint minde om dåben og den person, der har givet gaven.

Den praktiske gave

Som nybagte forældre er der meget, der skal købes ind til den lille ny. Barnets forældre vil derfor højst sandsynligt elske at få en praktisk gave, som de lige står og mangler. Der findes mange lækre og anvendelige ting til babyer, og det kan være dejligt, at vide, at man giver en gave, der bliver taget i brug med det samme.

Her kan det være en god ide at spørge til en ønskeseddel for at undgå at købe noget forældrene allerede har anskaffet sig. Man kan bl.a. give babyudstyr såsom en skråstol, en bæresele, en tremmeseng eller en babyalarm. Dette vil med sikkerhed være en gave, der bliver taget imod med kyshånd, da det kræver mange, ofte dyre remedier, når man får et lille barn.

Gaven til barnets udvikling

En anden vej at gå er at give baby noget legetøj til udvikling af motorik og sanser. Det er jo fantastisk at vide, at den gave man giver, kan være med til at styrke dåbsbarnets udvikling. En gave inden for denne kategori vil give det lille barn mange timer, hvor der kan pludres og udforskes.

En sådan gave kunne være et aktiveringstæppe med en masse farver og en aktiveringsbøjle med uroer og rangler. Det kunne også være noget legetøj, som den lille kan få glæde af, når han eller hun bliver lidt ældre, som passer til et ældre udviklingsstadie.

Du kan få flere gode tips og ideer til at finde den rette gave til barnedåben på https://bornesiden.dk/dabsgaver-ideer/. Husk så blot, at det vigtigste, når du giver en barnedåbsgave, er, at det er noget, du har lyst til at give.