Når du bare må eje det nyeste

Hold styr på den private økonomi mens du stadig forkæler dig selv

Alle mennesker har én eller anden form for last. Nogle samler på tasker, andre på sko og så er der dem der elsker at købe alle de nyeste gadgets der kommer på markedet. Men der kommer tit nye gadgets på markedet og det kan være en dyr last at håndtere. Vi har derfor valgt at dele nogle gode råd til dig, der ikke vil lægge lasten på hylden, men samtidig vil holde den private økonomi hånd i hanke.

Når køb af gadgets bliver en last

Laster er et relativt negativt ord for en afhængighed og der findes nok ikke en eneste person i verdenen der har en eller anden for last med sig. Laster bliver ofte forbundet med noget negativt, fordi det enten koster for mange penge eller ikke er sundt for helbredet. For meget kaffe eller for mange cigaretter er f.eks. en last.

Hvis du hverken ryger, drikker eller samler på sko, men vitterligt bare elsker at bruge penge på det nyeste gadget på markedet, så er dette også en last – det kan nemlig koste dig mange flere penge end hvad du har råd til. 

Man kan sagtens komme afsted med at spendere mange penge på nye gadgets, uden at det har nogen vanvittig betydning, hvis bare der er penge på kontoen til dette. Desværre kan kun de færreste holde hundrede procent styr på økonomien og altid have penge nok på kontoen og det kan derfor hurtigt ende med et besøg på hjemmesider som f.eks. Sambla.dk, der tilbyder dig hurtige lån online, hvilket kan blive en dyr affære, hvis man handler i desperation.

Sæl ud af dit gamle og få råd til nyt

Du behøver heldigvis ikke at ende ud med at skulle finde dyre lån for at få råd til at vedligeholde din last. Når du elsker at købe ting, som f.eks. gadgets’ der ikke forsvinder ud af hænderne på dig med det samme du har prøvet dem af en enkelt gang, har du muligheden for at sælge dit udstyr videre. 

Det er ikke altid at man lige kan sælge tingene der før var nye til samme pris efter brug, men det kan i hvert fald holde en del af din økonomi kørende. Den svære del af dette er dog bare at man kan have svært ved at skille sig af med sine gadgets igen. 

Er du ikke meget for at sælge dine gadgets igen, er du nødt til at se på hvordan du i stedet tjener det mere hver måned. Når man har konsekvensen skrevet bag øret, kan det som regel godt være at man kan finde noget der alligevel bare samler støv i skabet.