Nødvendige gadgets og apps når du skal i form

Nødvendige gadgets og apps når du skal i form

Indimellem kan det være rigtig svært at motivere sig selv til at spise sundt og dyrke regelmæssig motion. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt med lidt hjælp til at kickstarte den sunde livsstil. Der findes nemlig utallige smarte gadgets og apps til din smartphone, der kan motivere dig til en god, lang løbetur eller til at spise sundere måltider. Denne artikel tager udgangspunkt i nogle af de hjælpemidler, der kan bane vejen for en sundere tilværelse for dig.

Find løbeskoene frem

Der findes rigtig mange gratis apps til dig, der gerne vil ordentligt i gang med at løbe, men mangler eller har mistet motivationen. ‘RunKeeper’ er en af de mest populære løbeapps, der findes på markedet. Med denne app kan du eksempelvis kortlægge løbeturene ved hjælp af GPS’en på din mobil, og du kan benytte dig af mange forskellige træningsprogrammer. Den giver dig desuden et overblik over din personlige løbestatistik. En anden populær løbeapp er ‘Endomondo’. Downloader du denne app til din telefon, har du blandt andet mulighed for at konkurrere mod dine venner eller familiemedlemmer. Da denne app er udviklet af danskere, kan du desuden vælge dansk som sprog. Det eneste, du behøver for at komme godt i gang med de gode løbeapps, er en smartphone og så et par gode høretelefoner til sportsbrug og eventuelt et armbånd til din smartphone, så din telefon ikke ligger og hopper rundt i lommen, mens du løber.

Spis sundt mellem løbeturene

Vil du i form og have en sund krop, er det ikke nok med en løbetur en gang imellem. Det er også nødvendigt, at du sørger for at spise sundt og korrekt i forhold til din træning og det liv, du lever. Her kan apps som for eksempel ‘MyFitnessPal’ eller ‘Lifesum’ være en stor hjælp, hvis du gerne vil forsøge at spise sundere, eller hvis du gerne vil tabe dig. Begge apps kan hjælpe dig med at tælle dit daglige kalorieindtag, og Lifesum kan endvidere holde styr på din daglige motion. Begge sundhedsapps er meget populære, ikke bare i Danmark, men også i mange andre lande.

En anden vigtig løbegadget

Foruden en smartphoneholder og høretelefoner til dine løbeture, kan du også overveje at investere i et pulsur. Rigtige mange løbere bruger i dag et pulsur til blandt andet at måle tid, distance og, naturligvis, puls, mens de løber. Et pulsur kan være et genialt værktøj til at motivere dig og gøre din træning sjovere, men er du på udkig efter et pulsur til din træning, kan det dog være fornuftigt at researche en smule, inden du investerer i din nye sportsgadget. Der findes nemlig utallige på markedet med mange forskellige funktioner, og det er ikke altid nemt at sammenligne de forskellige. Du kan eventuelt starte med at finde en guide eller en test af pulsure, før du beslutter dig for, hvilket pulsur du har brug for til din træning. Er du nybegynder, behøver du måske blot nogle få og simple funktioner, mens det kan være fornuftigt nok at investere i lidt flere egenskaber, hvis du er en ambitiøs sportsudøver.