Plastmager – hvis du vil gå i en jobsikker retning

En plastmager producerer mange ting - f.eks. plastflasker

Mange unge ved på forhånd, at de uddannelsesmæssigt vil gå den mere praktiske vej, frem for den boglige. Men hvor den boglige vej tit guider de unge gennem gymnasiet og lignende, så kræver håndværkerfaget at en 15/16-årig på forhånd ved, om han/hun vil være tømrer eller blikkenslager. 

Og det er lidt tidligt at skulle træffe den slags store beslutninger. Heldigvis er folkeskolerne i dag gode til at hjælpe de unge med at vælge retning. Tidligere blev de blot sat i en kasse, og så var det deres eget ansvar at finde vej derfra. 

Plastmager – for dig der vil producere noget 

Du ved måske allerede, at du vil noget teknisk og noget med hænderne, men endnu ikke hvad? Har du overvejet at blive plastmager? Her er en uddannelse, hvor du får lov til at være med til at producere noget. Det gør du for så vidt også på de mange andre håndværkeruddannelser, men som plastmager får du lov at se produkter komme til live inden for få sekunder. Den samme tilfredsstillelse ses ikke lige så hurtigt, når man anlægger et badeværelse eller bygger skelettet til et hus. 

Plast genbruges også

Mange tror fejlagtigt, at plast forurener meget, og ikke er godt for miljøet. Men tænk lige over, hvor langt vi er nået på grund af plast? For eksempel havde hospitalerne i dag haft det svært, hvis ikke plast var opfundet. Hygiejnestandarderne er kun så høje som de er, på grund af de muligheder som plast giver. 

På plastmageruddannelsen lærer du også en masse om genbrug af plast og bæredygtighed generelt. Og netop genbrug betyder, at langt det meste plast bliver genbrugt til nye plastprodukter, så  naturen belastes mindre end tidligere. 

Frygter du fordomme?

Hvis herskende fordomme mod håndværkerfaget er noget, der kunne afholde dig fra uddannelsen, så er du ikke den eneste. Alt for mange unge har nemlig de senere år valgt andre uddannelser til, fordi der er en tendens i samfundet til at se ned på håndværkere. 

Denne tendens er der heldigvis mange der er i gang med at gøre op med.  Blandt andet komikeren, uddannet tømrer og boligstylist Anders Nielsen, som opfordrer de unge til at se stort på fordomme om, at håndværkere ikke har meget mellem ørerne. Han opfordrer de unge til at tage en erhvervsuddannelse. Danmark mangler nemlig gode håndværkere.