Prioritering af penge: Gadgets kommer ikke i første række

Man kan hurtigt bruge mange penge på gadgets

Gadgets kan bidrage med underholdning i hverdagen, men bør dog ikke komme i første række, når pengene skal fordeles. Der er trods alt en række betalinger, der bør være lavet, før du begynder at købe gadgets. Der bør blandt andet være styr på husleje, forsikringer, fagforeninger og a-kasse.

Du har næppe den store lyst til at betale for forsikringer, fagforening og a-kasse, men det er udgifter, der er dumme at spare væk. Har du eksempelvis sparet medlemskabet af en a-kasse væk, bør du straks melde dig ind i en af Danmarks mange a-kasser – du kan få et overblik over dem på Billigakasseguide.dk.

Prioriter de vigtige regninger først

De faste regninger skal være betalt, før du indtaster kreditkortoplysningerne på diverse gadgetwebshops. Diverse gadgets kan bringe stor glæde i hverdagen, men det ændrer ikke på ovenstående postulat. Hvad der menes med faste regninger er naturligvis ikke blot husleje, el, vand, varme og kost.

Som tidligere angivet, dækker dette også over betaling til bl.a. a-kasse, forsikringer og fagforening. Desværre er der rigtig mange danskere, der ikke er medlem af en a-kasse, fordi de ønsker at spare indbetalingerne. Ud af 2,9 mio. danskere, der er i fast arbejde, er der 900.000, der ikke er medlem af en a-kasse.

Det er ensbetydende med, at 900.000 danskere potentielt set kan stå uden dagpenge, hvis de skulle blive fritstillet fra deres nuværende job. Det er ikke en sjov situation at stå i, hvorfor der ikke bør spares på dette punkt. Tøv derfor ikke med at allokere penge til a-kassen, før du køber ny gadgets.

Medlemskab i en a-kasse er en god investering

Et medlemskab i en a-kasse koster som regel 4-500 kr. pr. måned. Det er ikke en sjov post i budgettet, men det er en klog investering. Endvidere kan noget af beløbet trækkes fra i skat.

For at sikre sig selv bedst muligt, bør man ikke tøve med et medlemskab i en a-kasse, eftersom hovedparten af danskerne oplever at gå ledige. Mange er af den overbevisning, at de ikke bliver fritstillet. Tit er man dog ikke selv herre over, hvorvidt man bliver opsagt.

En opsigelse kan også komme i forlængelse af, at din afdeling nedlægges eller virksomheden tilmed lukker. I en sådan situation, er dagpenge en økonomisk håndsrækning, som du vil værdsætte. Desuden skal du ikke modtage dagpenge i lang tid, før dit kontingent har tjent sig selv hjem.

Få adgang til gratis kurser, foredrag mv.

Det er ikke blot på baggrund af muligheden for at modtage dagpenge, at medlemskabet er en god investering. Det skyldes også, at du kan tilegne dig relevant viden, der kan hjælpe i dit nuværende job eller i en eventuel jobsøgning. Det omfatter blandt andet gratis kurser, foredrag mv.