Sådan køber du gardiner til dine vinduer

Få hjælp til at vælge dine nye gardiner

Når du skal købe gardiner til dine vinduer, er der mange ting, der er vigtige at tage højde for. Derfor er det selvfølgelig et valg, du skal tage dig tid til at træffe med stor omhu.

Heldigvis kan du glæde dig over, at mulighederne er stort set uendelige, når det kommer til gardiner. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt du kan finde gardiner, der harmonerer perfekt med dine præferencer.

Er du i tvivl om, hvordan du egentlig bør vælge gardiner, er det vigtigt, at du ikke kaster dig hovedkulds ud i det. I stedet bør du læse med herunder.

Start med at måle dine vinduer

Vil du være sikker på, at du får det bedste look, når dine gardiner er hængt op, er det vigtigt, at du køber gardiner på mål. Kun derved kan du sikre, at de passer perfekt til dine vinduer.

Inden du går i gang med at undersøge dine muligheder, skal du derfor måle det eller de vinduer, du har i sinde at hænge gardiner op i. Det er vigtigt, at du er præcis, da gardinerne vil blive produceret ud fra de mål, du angiver.

Føler du dig ikke komfortabel ved at skulle måle op på egen hånd, findes der mange gardinforhandlere, der gerne hjælper med dette.

Overvej dine ønsker til udseende

Dine gardiner skal selvfølgelig også stemme overens med dine ønsker i forhold til udseendet. Her er det vigtigt, at du ikke blot tænker på gardinerne i sig selv, men også tager højde for den øvrige indretning.

Rigtig mange begår den fejltagelse, at de køber gardiner med afsæt i, om de er pæne for sig. Når de først bliver hængt op, går det op for køberen, at de faktisk ikke harmonerer med den øvrige indretning.

Denne fejl bør du naturligvis undgå at lave, hvorfor du skal sikre dig, at dine nye gardiner ikke blot er pæne og nydelige, men at de indgår i den røde tråd, du har forsøgt at skabe i din indretning.

Vælg også gardintype

Der findes mange forskellige gardintyper, du kan vælge mellem. Inden du bestiller, er du derfor nødt til at sætte dig fast på én af disse. Det kunne f.eks. være et plisségardin eller blot et almindeligt rullegardin.

Det er også her, du skal overveje, om det skal være gardiner med indbygget motor. Er du typen, der er vild med idéen om at have et smart hjem, skal dine gardiner også leve op til dette. Du kan derfor overveje at vælge rullegardiner, du kan styre via en app på din smartphone.