Sådan reducerer du dit belysningsforbrug i hjemmet

Der skal lys i pæren

Der er god grund til at forsøge at reducere dit belysningsforbrug i hjemmet, da det koster på både el- og klimakontoen. I denne artikel får du forslag til, hvordan du bruger mindre energi på belysning i hjemmet.

Når du har lamperne tændt, koster det ikke alene penge – det koster også energi, hvilket i sidste ende går udover klimaet. Derfor er der god grund til at overveje, hvad du kan gøre for at spare på belysningsforbruget i hjemmet.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, får du herunder en række gode forslag, som kan hjælpe dig med at spare penge på elregningen. Samtidig gør du noget godt for klimaet, hver gang du sænker dit forbrug.

Brug energibesparende pærer

Hvis du vil spare penge på elregningen, er det en god idé at sørge for, at dine pærer er energibesparende. Det vil give dig en lang række fordele, fordi du ikke alene sparer penge, men også får pærer, der holder i længere tid ad gangen.

Du kan få energibesparende pærer i stort set alle supermarkeder, hvorfor det blot er at komme i gang. Samtidig er det vigtigt at huske på, at en energibesparende pære ofte ikke lyser lige så kraftigt som en, der ikke er energibesparende.

Vælg én primær lyskilde

I stedet for at have mange mindre lyskilder tændt, kan det være en god idé udelukkende at have én tændt. Selvom det giver mindre hygge, vil det spare dig for et unødvendigt brug af energi, når du skal belyse hjemmet.

Hvis du vælger én lyskilde til at oplyse hele rummet, skal det som regel være en lampe, der sidder i loftet. Det vil give dig den største lysspredning, hvorfor det er en fordelagtig løsning, når du vil reducere dig forbrug af belysning.

Få en elektriker til at gennemgå boligen

Du kan ofte spare mange penge, hvis du får en elektriker til at gennemgå boligen med henblik på at optimere dit energiforbrug. Du vil ofte kunne gøre meget for at spare penge på belysning, hvis blot du får installeret de rigtige løsninger.

Der er mange muligheder, men først og fremmest skal du finde en elektriker i dit nærområde, der kan hjælpe dig – eksempelvis en elektriker på Nørrebro. Det er en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige virksomheder, så du får den løsning, der er mest fordelagtig, i forhold til det du søger.