Sådan vælger man de rigtige møbler til stuen

Stue og køkken i forlængelse af hinanden

Når man skal vælge nye møbler til stuen, er det vigtigt at tage højde for, hvordan rummet skal bruges. Er stuen mere afslappet med plads til at slappe af og se fjernsyn, eller er det et mere formelt rum, der bliver brugt til at have mange gæster? 

Når du har besluttet dig for, hvordan du vil bruge din stue, kan du begynde at tænke over, hvilken type møbler der passer bedst til dine behov. Når du har fundet de rigtige møbler til din stue, kan du begynde på projektet om at indrette dit perfekte hjem.

Hvad slags møbler passer bedst til din stue?

Det er meget forskelligt, hvilke møbler der passer bedst til ens stue, og det kan være svært at se for sig. På https://herligthjem.dk/ kan du finde inspiration og billeder, der viser mange forskellige stile og kombinationer. Hvilke møbler, der passer, afhænger blandt andet af, hvor stor din stue er, og hvordan den er indrettet. Hvis du har en lille stue, kan det være en god idé at gå efter mindre møbler og lyse farver – så du ikke fylder rummet ud. 

Du kan også overveje at gå efter multifunktionelle møbler – såsom en sovesofa. Hvis du har en stor stue, kan det være en god idé at have flere zoner i din stue – såsom et TV-hjørne, et læsehjørne og en spisestue.

Hvilken stil af møbler foretrækker du i stuen?

Der er mange forskellige stilarter af møbler, og det kan være svært at finde ud af, hvilken stil der passer bedst til ens egen stue. Derfor kan det være en god idé at starte med at tage et kig på de møbler, du allerede har i din bolig. 

Hvis du har en sofa og nogle stole, så kan det give dig et fingerpeg om hvilken retning, du skal gå. Mange moderne stuer vil have en sofa og to stole, som typisk er placeret rundt om et sofabord. Dette giver mulighed for hyggelige samtaler. Hvis man har en lille stue, så kan det dog være en god idé at overveje at fjerne sofabordet helt – hav i stedet et lille bord bag sofaen eller mellem to stole. På den måde undgår man unødvendigt fyld i rummet, og man skaber mere plads til bevægelse rundt i rummet. 

Hvis man har en lidt større stue, så kan det være en god idé at have flere små borde rundt omkring i rummet – i stedet for kun ét centralt bord. På den måde bliver der skabt hyggelige kroge rundt omkring i rummet, hvor man kan sidde ned og snakke med hinanden.

Sådan finder du den perfekte sofa til din stue

Sofaen er det møbel, der typisk fylder mest i stuen, og derfor er det også et af de vigtigste møbler at have styr på. For det første skal man overveje, hvor meget plads man har til rådighed. Dette er især vigtigt, hvis man har en mindre stue, hvor en sofa med chaiselong ofte kan være en god idé. Den fylder nemlig ikke nødvendigvis så meget og giver samtidig mulighed for, at man kan slappe af på den. 

Desuden skal man overveje, hvilken type siddeplads man gerne vil have – især om det skal være en lænestol eller en almindelig to-persons-sofa. Lænestolen er typisk ganske behagelig at sidde i, men samtidig fylder den også ret meget og giver mindre siddeplads.

Derudover skal man overveje farven på sit nye møbel. Her gælder det om at finde noget, som passer ind i ens eksisterende indretning. Eller også kan det være en god idé at finde noget, som skiller sig ud fra resten af indretningen, hvis resten af indretningen er mere neutral. Dette giver nemlig et helt andet udtryk til ens stue og kan give rummet et helt nyt liv.

Det kan altså være svært at finde de perfekte møbler til stuen, der samtidig passer til din smag og dine behov – men der er masser af muligheder derude og inspiration til at hjælpe dig i mål.