Selvstændig eller hjemmearbejde – sørg for gode arbejdsvilkår hjemme

Det er vigtigt at sørge for en optimal indretning af hjemmekontoret

Uanset om man er selvstændigt og arbejder hjemmefra, eller om man arbejder hjemmefra som lønmodtager, har man et stort behov for gode arbejdsvilkår. Gode arbejdsvilkår indbefatter f.eks., at man kan sidde godt ved computeren med gode arbejdsstillinger, og at der er adgang til de redskaber, man har brug for, for at kunne gøre sit arbejde. Her i artiklen bliver du præsenteret for en række gode råd til, hvordan du indretter et godt hjemmekontor.

Arbejdsstillinger

Det er vigtigt, at man kan have nogle gode arbejdsstillinger, når man arbejder hjemme. Ofte er der stor fokus på netop arbejdsstillinger, når man arbejder på et kontor, hvor arbejdspladsen stiller redskaber til rådighed. Det er imidlertidig lige så vigtigt, når man arbejder hjemmefra. Man kan sørge for bedre arbejdsstillinger ved bl.a. at købe en god ergonomisk korrekt kontorstol, hvor der bl.a. er mulighed for at foretage ryg indstillinger, indstillinger til lænden og hvor der er hæve- sænke funktion, så man kan få den korrekte højde. Derudover kan det være en god idé med et hæve-sænkebord, så man fra tid til anden kan få mulighed for at komme helt op at stå, for at aflaste ryggen, og så man også generelt har mulighed for at finde den helt rigtige arbejdshøjde.

Gode muligheder for at udføre sit arbejde

Det er også vigtigt, at man har gode muligheder for at kunne udføre sit arbejde. Det indbefatter bl.a. at man har en printer der virker, og som arbejder hurtigt, så man ikke skal bruge unødigt tid på at vente. Det indbefatter også, at man har et godt udvalg af skriveredskaber såsom notesblokke, post-it’s, blyanter, kuglepenne osv. Staples har et stort udvalg af skriveredskaber og tilbehør til kontoret, så man kan få styr på sit kontor.

Overskuelighed på kontoret

Det duer ikke at det roder for meget på kontoret. I en travl og presset hverdag, er det vigtigt, at man relativt nemt kan finde sine ting, når man mangler det. Derfor kan det bl.a. være en god idé, at man sørger for at inddele diverse løse papirer i mapper, så man nemt kan finde det igen. Man kan også med fordel rydde op efter sig, når man forlader kontoret, så det ikke ligner en slagmark, når man skal arbejde dagen efter. Det kaos der kan være omkring en, vil ofte ende i hovedet som kaos.