Skab overblik i din privatøkonomi og find flere penge til gadgets

Tænker på penge

Det kan være dyrt, hvis man vil holde sig up-to-date med alle de nyeste gadgets. Nye telefoner, smart watches, droner, elektronisk styrede gardiner, og hvad der ellers er af smarte nye gadgets, er ikke nødvendigvis billige at anskaffe.

Det kan være et umådeligt irriterende problem, hvis man virkelig er en gadget-freak, som lever og ånder for at være first adopter på de nyeste teknologiske produkter. Selv med en fornuftig løn, kan man nemlig hurtig købe sig fattig, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Men skaber man et overblik over sin privatøkonomi, kan man ret let finde flere penge til al den teknologi, man nu engang ønsker sig. Det er nemlig sådan, at der faktisk er rigtig mange danskere, der ikke har det fornødne overblik over deres privatøkonomi, hvilket betyder, at der er penge, der går tabt i hverdagens impulshandlinger.

Saml dine lån

Mange danskere har forskellige mindre lån hos en række forskellige låneudbydere. Det kan for eksempel være lån til en ny computer, til en ny telefon og til indskuddet, der skulle betales, da man flyttede ind i sin lejebolig.

Det er der sådan set intet i vejen for – faktisk er det helt normalt. Men problemet er, at hver gang man låner hos en ny udbyder, er der nye gebyrer, der er flere regninger, der skal betales og så videre. Udover at det kræver ekstra tid, så kan der altså også være ekstra omkostninger forbundet med at have flere lån.

Du kan derfor overveje at samle dine lån hos Santander, hvor du låner penge til at betale alle dine andre lån af. Dermed har du kun ét lån hos én udbyder, hvilket sparer dig for en masse administrativt besvær, samtidig med at det giver dig mere overblik. Derudover er det blot en bonus, at du sandsynligvis får en bedre rente.

Lav et budget og få råd til mere

En rigtig god måde at komme i gang med at få en overskuelig økonomi er ved at lave et budget. Det kan lyde kompliceret, men det er i virkeligheden slet ikke så svært, som man skulle tro. Man kan starte med at gennemgå sidste måneds kontoudtog og skrive samtlige udgifter ned på et stykke papir, i Word eller i et regneark.

Ved at tvinge sig selv gennem et kontoudtog, får man pludselig et gyldent overblik over, hvad det er, man går og bruger sine penge på. Der kan være mange syndere, som man ikke tænker over i hverdagen, da der er tale om mindre beløb. For eksempel kan det være 30 kroner til en pose pølsehorn hver anden dag, eller det kan være et månedligt abonnement til en streamingtjeneste, som man alligevel ikke bruger.

Brug dine kontoudtog til at se, hvad du kan skære fra, og hvad du ikke kan, og lav herefter et budget, hvor du afsætter et bestemt beløb til mad, underholdning, transportudgifter og lignende. Forsøg herefter at overholde dit budget i den følgende måned for at se, om du har flere penge til overs, når måneden er omme.