Skridttæller – Den store guide

Skridttæller guide

I denne guide vil du blive klogere på skridttællere. Du vil finde ud af, hvad en skridttæller er, hvad du skal kigge efter og hvorfor en skridttæller burde være hvermandseje.

Hvad er en skridttæller?

Lad os starte med at få på plads, hvad en skridttæller er. En skridttæller (eller pedometer, som det hedder på engelsk) er en smart lille elektronisk enhed, der tæller og registrerer, hvor mange skridt du tager i løbet af en dag. Herefter beregner den på baggrund af de indsamlede data og algoritmer et estimat for, hvor mange kalorier du har forbrændt i samme periode.

En skridttæller giver dig med andre ord et overblik over din daglige aktivitet og kan være en god hjælp, der holder dig motiveret til at gå de anbefalede 10.000 skridt om dagen.

Forskellige designs

Det er forskelligt, hvordan en skridttæller viser dig, hvor mange skridt du har gået, da en skridttæller findes i mange forskellige formater og med forskellige funktioner. Det nyeste design er ure med indbygget skridttæller. Tidligere var en skridttæller en stor enhed med et display, som skulle sidde fast i bæltet eller ligge i lommen, men i takt med den teknologiske udvikling er det nok at have et pulsur omkring håndleddet.

Hvorfor er en skridttæller vigtig?

Eksperter – blandt andet Marina Aagaard og Netdoktor  anbefaler nemlig, at voksne går mindst 10.000 skridt om dagen, mens yngre og børn skal bevæge sig endnu mere – nemlig mindst 12.000 skridt om dagen. Er målet vægttab, skal man ifølge Marina Aagaard helt op på 15.000 skridt om dagen.

Hvorfor lige 10.000 skridt om dagen?

Det er vigtigt at holde kroppen aktiv – og selvom du måske ikke har svært ved at gå eller synes det er hårdt, er det vigtigt at få gået i løbet af dagen – det holder din krop i form, giver dig en sundere livsstil og din generelle sundhed bliver øget, da du er fysisk aktiv.

De 10.000 skridt stammer oprindeligt fra en japansk producent af skridttællere, der under OL i Tokyo i 1964 brugte 10.000 skridt om dagen som et slogan.

Sidenhen er der foretaget en lang række undersøgelser og forsøg om mængden af skridt, hvor det viste sig, at 10.000 skridt om dagen er et godt mål for den daglige fysiske aktivitet.

Undersøgelserne viser, at 10.000 skridt svarer til cirka:

 • 8 kilometer
 • 1 time og 40 minutters gang

Få overblikket og hjælp til at sætte mål

Netop at få gået de anbefalede 10.000 skridt bliver sværere og sværere i takt med, at flere mennesker har et stillesiddende arbejde og dermed bevæger sig mindre.

En skridttæller kan give dig et overblik over din daglige aktivitet, og med overblikket har du lettere ved at nå 10.000 skridt om dagen. Derudover er det også lettere at blive motiveret til at nå dine mål, når du kan se præcis, hvor tæt på du er.

Hvordan bruger man en skridttæller?

Det er ikke raketvidenskab at bruge en skridttæller – faktisk er det utrolig simpelt – specielt taget i betragtning af hvor stor en hjælp, det kan være.

En skridttæller reagerer ofte på stød. Derfor skal du helt lavpraktisk bare have skridttælleren på dig, mens du er i bevægelse – så skal den nok sørge for resten.

Hvor skal skridttælleren sidde?

I gamle dage skulle en skridttæller sidde tæt på dine ben for at måle så korrekt som muligt – mange brugere lagde dem derfor i lommen eller satte dem i bæltet.

Der er sket meget siden – og i dag er en skridttæller blevet mere præcis – og bedre til at måle dine daglige skridt. Derfor er det heller ikke længere så vigtigt, hvor skridttælleren er placeret – og derfor er det også blevet muligt at lave ure med indbygget skridttæller.

skridttæller test

Skridttæller test: Hvilken skridttæller passer til dine behov?

Vi har valgt at opdele skridttællere i to forskellige kategorier – de moderne og de traditionelle skridttællere. Denne opdeling skyldes, at markedet de seneste år har udviklet sig voldsomt.

Den moderne skridttæller / skridttæller ur

Som det er blevet beskrevet i guiden tidligere, findes der nu ure og armbånd med indbyggede skridttæller, og disse har vi valgt at kalde de moderne skridttællere, da det uden tvivl er de nyeste og smarteste på markedet.

Et ur (ofte omtalt som pulsur, aktivitetsur eller sportsur) med indbygget skridttæller har langt flere funktioner end de traditionelle skridttællere – herunder:

 • Dato og klokkeslæt
 • Alarm
 • Stopur
 • Pulsmåler
 • Søvntracker
 • GPS
 • Indbygget sportsprogrammer
 • Opkald og besked notifikation
 • Smartphone app – Viser et fuldt overblik på dags-, uge- eller månedsbasis.

Med disse funktioner kan pulsuret altså bruges til meget mere end blot at tælle dine skridt, og du får med pulsure langt mere ’’value for money’’.

Den traditionelle skridttæller….

Er en firkantet enhed med et lille display, der KUN kan tælle dine skridt. Enheden er beregnet til at ligge i din lomme og vil tælle dine skridt.

Fordele:

 • Nemt at bruge – plug and play

Ulemper:

 • Er ikke opdateret med de nyeste funktioner
 • Indeholder kun en skridttæller
 • Klodset design

Billig skridttæller: Vores anbefaling

Sportsbuddy

En seriøs forhandler af pulsure med indbygget skridttæller er det danske brand Sportsbuddy, som sælger ure i Danmark, Norge og Sverige. Urene indeholder alle de ovenstående funktioner og kan købes fra 399 kroner og opefter.

Vi anbefaler et Sportsbuddy Veryfit V1 til 499 kroner.

Virksomheden er beliggende i Aalborg, og alle urene sendes direkte fra dansk lager med dag til dag levering.

Tips til at gå flere skridt

Selvom 10.000 skridt om dagen lyder af meget – kan mange små ændringer i din livsstil gøre en stor forskel. Husk på at alt sammen tæller i regnskabet.

Sådan får du flere skridt:

 • Gå på arbejde – er det ikke muligt, så stå 20 minutter tidligere op og gå en tur i nabolaget.
 • Gå en lille tur i frokostpausen.
 • Tag trapperne i stedet for elevatoren.
 • Sidder du på kontor? Rejs dig op minimum en gang i timen og find evt. grunde til at gå mere på jobbet – hent kaffe, vand eller lignede.
 • Gå over at handle i stedet for at tage bilen.
 • Gå en tur imens du taler i telefon.
 • Dans eller step på stedet mens du ser TV.
 • Gør det til en vane at gå en aftentur.
 • Tag i fitness – enten i det lokale eller på arbejdet.

Alternativer: Skridttæller apps

Der findes selvfølgelig alternativer til en skridttæller – de mest populære er apps til telefonen – og der findes et utal af disse. Herunder vil vi tage fat i to af de mest populære.

Map my walk

Map my walk er en af de mest populære skridttæller apps. Appen har været med i flere TV udsendelser og er installeret på over 5 millioner Android enheder i hele verden.

Appen er gratis (dog muligt at købe en Premium udgave) og tæller dine daglige skridt, men det kræver, at du har din telefon på dig, hver eneste gang du går for at få et retvisende billede.

Pedometer

Pedometer er ligeledes en af de mest populære skridttæller apps og har over 10 millioner downloads på Android enheder i hele verden. Pedometer er let at navigere rundt i og giver dig et hurtigt overblik over dine daglige-, ugentlige eller månedlige skridt.

Ligesom med Map my walk skal du have din telefon på dig hele tiden, for at appen giver dig et retvisende billede. Derudover tager dette en del batteri fra din telefon.