Sov bedre med det rigtige gear

bedre søvn

De fleste danskere har oplevet søvnproblemer, og flere lever endda med det på daglig basis. Derfor har vi har undersøgt, hvordan du kan få bedre nattesøvn, og undgå at blive vækket om midt om natten.

SOV BEDRE MED hjælp fra en APP

Den nye app, Sleep cycle alarm clock, får dig til at vågne på en rolig og behagelig måde. App’en analysere din søvn igennem bevægelse og støj, som den opfatter, og den ved hvornår du er mest og mindst vågen i løbet af natten. Smart ik?

Sådan fungere det:

Inden du går i seng, indstiller du dit vækkeur, igennem app’en. Derefter vækker den dig i et tidsrum indenfor 30 minutter af det valgte tidspunkt. Det vil sige at hvis du indstiller det til kl. 7:30, så vil app’en vække dig imellem 7:00 og 7:30. Den vækker dig ikke bare tilfældigt. Den vækker dig på det tidspunkt du er mest vågen. Det giver dig en behagelig start på dagen, da du ikke bliver vækket i en dyb søvn, men mens du næsten allerede er vågen.

Sleep Cycle Alarm clock, er gratis at hente. Der findes også en Premium version af app’en, med dybere analyse, og hvor du kan sammenligne din søvn, med andre dage og meget mere.

SNAK MED DIN SENG

Det lyder underligt, men den er god nok. Den amerikanske madras specialist ’Eight’ har lavet en integration i en af deres senge, som gør det muligt for dig, at snakke med din seng. Du kan give ordre til din seng, som fx sluk lyset, eller spil musik. De har nemlig koblet, Amazons personlige assistent ’Alexa’, op til deres madras. Sengen fungere nu som din personlige assistent. Ikke nok med at de har koblet Alexa op til sengen. Så har sengen også en masse smarte features. Så hvis du fx siger ’’Alexa, min seng er kold’’ Så vil din seng blive varmet op.

Sengen kan, ligesom app’en ovenover, analysere din søvn, og du kan dermed få af vide hvornår og hvordan du sover. Derudover kan Alexa også svare dig. Fx hvis du stillede ovenstående spørgsmål, vil din seng kunne svare tilbage, ’’hvor varm skal din seng være?’’.

Sengen har en medfølgende app, hvor du kan indstille hvilken sang/melodi du vil vågne til og meget mere. Dog er sengen pt. Kun udviklet i en engelsk udgave.

SOV BEDRE MED høj teknologisk PANDEBÅND.

Phillips har udviklet et pandebånd, som får dig til at sove bedre. Lyder det ikke simpelt?

Pandebåndet hedder SmartSleep og er ifølge Phillips, til dem der ikke sover nok, og dermed får gavn af at sove bedre. SmartSleep er udviklet til dem, der er mellem 18 og 50 år, sover mindre end 7 timer om natten, har ingen problemer, som falder i søvn hurtigt og sover godt, når de sover. Derudover kan du måle din søvn og søvnkvalitet, med den medfølgende app.

FIND EN ORDENTLIG SENG

Det bedste gear og det bedste råd til en bedre nattesøvn, vil dog nok altid være at finde den rigtige seng at sove i. Har du en hård madras der gøre dig utilpas, er der lang vej til en ordentlig natte søvn. Sørg derfor altid for at finde have en god seng at sove i.