Byg din egen campervan

Se verden i en campervan

Mange drømmer om at tage på bilferie sydpå, i Australien eller New Zealand, USA eller i nordens smukke natur. Typisk vil man leje en campervan til at opleve den storslåede natur i New Zealand, se spændende storbyer i USA som Las Vegas, San Francisco og New York City eller overnatte i Norges bjerge og skove. Problemet er dog ofte, at man aldrig finder den  helt rigtige bil med det helt rigtige udstyr og plads. I en tid, hvor corona stadig præger hverdagen, er det blevet meget populært med hjemmeprojekter. Hvorfor ikke gå i gang med at bygge din egen campervan som hjemmeprojekt, og dermed være helt sikker på at udstyret og pladsen er præcis som du ønsker? At bygge sin egen campervan er dog ikke noget man bare lige gør. Her får du et par gode råd, du kan tage med på din byggerejse. 

Vær opmærksom på prisen 

At bygge sin egen campervan er ikke så billigt som man kunne forestille sig. Faktisk er det dyrere end hvis man ville leje én. Det du skal overveje er, hvor ofte du kommer til at bruge campervanen. Hvis i er en familie, der hver sommer eller oftere tager på længere roadtrips, så kan det i længden måske godt betale sig. Derudover kan i helt selv vælge indretningen – og det er såmænd det største plus. Grunden til, at det er så dyrt er fordi i som det første skal købe en stor bil, hvilket aldrig er helt billigt. Hertil kommer byggematerialer og indretningsudgifter, en dyr afgift og ovenikøbet jeres tid. Derfor skal man nøje overveje om det kan betale sig. Husk også at få registreret bilen, og at denne skal typegodkendes – det kan tage lidt tid og er også en proces i sig selv. 

Design efter helt egne behov  

Hvis prisen ikke skræmmer jer, og i stadig har mod på at gå i gang med jeres eget byggeprojekt, er det næste step designet. Det er vigtigt at i måler alt til hver millimeter, så i ikke står og bygger noget der ikke passer ind. Der findes programmer på nettet, hvor man kan lave 3D planer over indretningen, hvilket kan anbefales. I skal både vælge indretningsudstyr, køkkenudstyr, hvidevarer, senge osv. Der er også andre praktiske ting som vandtank, batterier, strøm osv. som skal tænkes med ind i projektet. Tænk også gerne fremad. For eksempel bliver børnene større med tiden, og har også brug for mere soveplads. En ekstra seng på taget eller lignende bør derfor også overvejes. Research en masse på nettet og se hvilke løsninger andre har brugt – på YouTube kan i se videoer og guides til selve byggeprocessen. Med så meget inspiration som muligt i bagagen, bliver projektet også en del sjovere.  

Vær tålmodig 

Selvom det lyder sjovt at skulle bygge sin egen campervan, er det også et omkostningsfuldt og tidskrævende projekt. Det er vigtigt at man sætter sig nogle mål, laver en plan og ikke mindst være tålmodig. Der vil komme tidspunkter hvor det hele virker uoverskueligt. Her gælder det om at støtte hinanden og huske hinanden på, at der var en grund til at i gik i gang med projektet. En god idé er derfor, at man planlægger det hele inden projektet går i gang, så man nogenlunde ved hvor meget tid det kommer til at koste og hvor meget tid man er villig til at afsætte hver uge for eksempel. Hvis i har et fast arbejde ved siden af, skal det også også tænkes med ind. Hvis i har små børn, skal de jo også passes og underholdes. I kan med fordel planlægge noget børnepasning under projektperioden. Eventuel kan i også få hjælp til selve byggefasen, så det hele går lidt hurtigere. Det vigtigste er at i nyder processen og holder humøret højt.