Popcornmaskine – Hvilken en du skal vælge

popcornmaskine

popcornmaskinePopcorn er en populær snack. De er nemme at lave, de er sunde og så har de bare en fantastisk smag. Når du først tager en håndfuld popcorn, så får du lyst til at tage en mere. En popcornmaskine bringer helt sikkert minder frem fra din barndom, og de minder var helt sikkert gode. Vil du give dine børn en god oplevelse, så er det bare med at købe en popcornmaskine.

En popcornmaskine findes i mange forskellige former, størrelser og prisklasser. Vi har gennemtjekket popcornmaskine-markedet og fundet frem til en masse. Vi har udvalgt dem, vi mener er bedst. Herunder kan du se, hvad vi har kigget på for at finde frem til de bedste popcornmaskiner. Vi har også tjekket andre vigtige faktorer, som du bør være opmærksom på før køb.


Klik her og se vores testvinder med det samme →


Dette har vi kigget på

 • Hastigheden – Hvor hurtig er popcornmaskinen.
 • Mængden – Hvor stor en mængde popcorn kan du få pr. portion.
 • Prisen – Hvor meget koster maskinen og er den pengene værd.
 • Rengøringsmulighederne – Er maskinen medgørlig, når det kommer til rengøringen.
 • Ekstra tilbehør – Skal der tilkøbes ekstra tilbehør eller følger der bægre/popcornspande med.
 • Bedømmelser – Og så har vi selvfølgelig kigget på brugernes/kundernes bedømmelser.

Udover disse faktorer, så har vi også kigget på andre ting, du bør være opmærksom på, før du køber. Dem kan du læse her.

Ariete popcornmaskine i retro design

Ariete popcornmaskinenAriete popcornmaskinen er vores absolutte favorit, når det kommer til popcornmaskiner. Den skiller sig ud fra de andre maskiner, da den har et særligt og kompakt udseende. Det betyder også, at popcornmaskinen fra Ariete er nem at gemme væk, da den er pladsbesparende.

Ariete er også en varmluft popcornmaskine, så hvis du er til de sunde popcorn uden smør, så er dette det perfekte valg.

Andre fakta om Ariete popcornmaskinen

Poppetid – Ariete er imponerende, når det handler om at lave popcorn på rekordtid. Det tager kun 2 minutter at tilberede 60 g majs.

Sundt valg – Ariete popcornmaskinen er med varmluft, hvilket betyder at popcornene er væsentligt sundere end de maskiner, der anvender smør. Smagsoplevelsen er til gengæld også en anelse anderledes end ved popcornmaskiner, der bruger smør. Hvad der smager bedst, må du selv finde ud af, da det er en smagssag. Vi synes dog, at popcornene fra Arietes popcornmaskine smager fantastisk!

Størrelse – Maskinen er mindre end de fleste, hvilken kan være en fordel, især hvis du har planer om at gemme maskinen væk, når den ikke bruges. Andre vil mene det er en ulempe, da der ikke kan produceres lige så mange popcorn og fordi oplevelsen ikke er den samme. Du kan selvfølgelig bare lave flere portioner, da det går stærkt. Maskinens størrelse: 28,5 x 19,7 x 17,1 cm. Den er cirka 20 cm mindre i højden end den forrige popcornmaskine. Så der er en stor størrelses forskel.

Rengøring – En anden fordel ved Ariete, er rengøringen. Den er nemlig meget nem at rengøre. Det er nok noget de fleste vil værdsætte!

Bedømmelse – Maskinen kan købes hos flere forhandlere. Hos Wupti har den modtaget 3,3 stjerner ud af 5 mulige. Hos Elgiganten har den fået 3,6 stjerner ud af 5 mulige (Baseret på hele 53 anmeldelser). De fleste har givet maskinen 4 eller 5 stjerner. De få og meget utilfredse kunder, mener ikke at smagen er god nok. Vi mener dog at det er kundernes egen skyld, da de selv har valgt en popcornmaskine, hvor der ikke skal tilsættes smør eller andre fedtstoffer. Vores vurdering på denne maskine, er at den er fantastisk. Den er billig, nem at opbevare, hurtig til at poppe og nem at rengøre. Det er 4 værdier, som efter vores vurdering er vigtige. Denne maskine er i topklasse til prisen, hvis man vil have en popcornmaskine som laver sunde popcorn.

Køb Ariete popcornmaskinen hos Temashop.dk


Gå til forhandlerens hjemmeside – Klik her →


Popcornmaskine – Cinema Style

popcornmaskine cinemaHar du altid været vild med popcornene i biografen, så er den her popcornmaskine lige noget for dig. Cinema Style popcornmaskinen har et retro look, som minder om de gode gamle popcornmaskiner fra biografen.

Sidder du hjemme og nyder en god film, så skal der da popcorn til. Når man nu er i gang, hvorfor så ikke gøre det med stil? Det er lidt federe at lave popcorn i egen maskine, fremfor at gøre det i mikroovnen. Samtidig er det også væsentligt sundere. Vil du godt have en god oplevelse, samt sunde, men smagfulde popcorn? Så skal du vælge en popcornmaskine som Cinema Style.

Sådan fungerer maskinen

Inde i popcornmaskinen hænger der en lille kasserolle. Du starter med at hælde lidt smør i kasserollen, derefter tænder du maskinen og venter. Når maskinen begynder at ryge, betyder det at smørret er smeltet. Du kan nu hælde kornene i. Når maskinen stopper med at poppe, betyder det at popcornene er færdige. Sluk for maskinen, tip kasserollen og ud vælter der lækre popcorn!

Du kan både bruge smør og margarine, når det kommer til brug af fedtstoffer. Det er bare om at teste begge dele for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Andre fakta om Cinema Style popcornmaskinen

Poppetid – Denne maskine tager lidt tid om at smelte smørret, derefter tager det cirka 3 minutter at poppe. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, når en maskine skal bruge fedtstof. Til gengæld får du også en bedre smags-oplevelse. Det tager cirka 5 minutter (inkl. Opvarmning og poppe). Skal du holde en større fødselsdagsfest for børnene, så start gerne i god tid. Børnene skal helst ikke blive utålmodige over ventetiden. Samtidig skal du nok lave flere portioner. Vi synes dog heller ikke at du skal være i alt for god tid, da denne popcornmaskine giver en ekstra god oplevelse under hele processen.

Anbefalet mængde popcorn – Det anbefales at du bruger 1-3 dl. Pr. portion. Små portioner giver de bedste resultater, hvis du spørger flere af kunderne.

Størrelse – Udvendige mål: 45,5 x 27 x 23,5 cm. Helt lille er maskinen ikke, så hvis du vil gemme den væk, kræver det en smule plads. Indvendigt kan der være cirka 17 liter. Kasserollen har en volume på omkring en liter. Så plads er der masser af!

Rengøring – Rengøring skal gøres med en fugtig klud. Hvis der skal gøres grundigt rent i maskinen, er det muligt at tage kasserollen ud. Det kan derfor godt tage lidt tid at rengøre maskinen.

Funktioner – En knap til belysning, samt en knap til at starte maskinen. Luge foran med nem adgang til popcornene.

Popcornbægere – For at gøre oplevelsen bedre, så skal der popcornbægere til! Du kan tilkøbe disse, når du køber maskinen.

Bedømmelse – Kunderne giver samlet maskinen 4,3 stjerner ud af 5 mulige, hvilket er baseret på 29 anmeldelser. Det må siges at være mere end godkendt. Du får en ekstremt god oplevelse, da den er underholdende at se på. Smagen er i topklasse. Maskinen har et lækkert design og ser indbydende ud at have stående fremme, så der faktisk ingen grund er til at gemme den væk. Det tager dog lidt tid at rengøre maskinen, hvilket er det eneste lille minus.

Køb Cinema Style popcornmaskinen hos Coolstuff.dk


Gå til forhandlerens hjemmeside – Klik her →


Se video af Popcornmaskine CinemaStyle


Severin popcornmaskine

severin popcornmaskineSeverin er en meget prisvenlig popcornmaskine. Udover den meget lave pris, så får du også en hurtig, praktisk og let anvendelig popcornmaskine.

Oplevelsen er dog ikke noget særligt sammenlignet med de andre popcornmaskiner. Er du bare ude efter en billig popcornmaskine, der kan lave popcorn og intet andet, så er det dog et fint nok valg.

Andre fakta om Severin

Poppetid – Cirka 2-3 minutter. Yderst hurtig og effektiv.

Sundt valg – Benytter ingen former for fedtstoffer, hvilket gør det nemmere og sundere at lave popcorn. Vær dog opmærksom på at smagen uden fedtstof ikke er den samme. Til gengæld er det en god, billig og nem snack til den sunde person.

Størrelse – 14,6 x 28,2 x 21,8 cm i størrelsen, hvilket ikke er meget. Dog et godt valg, hvis du har mindre plads og skal gemme den lidt væk.

Andre fordele – Transparent låg, der gør det muligt at følge hele processen. Non-slip fødder, så maskinen står stabilt.

Bedømmelse – Den har modtaget 4,67 stjerner ud af 5 mulige. Det er dog kun baseret på 3 kundeanmeldelser. Derimod 3 meget tilfredse kunder. Efter vores vurdering er denne maskine ikke den bedste, men ift. Den lave pris, så er købet alligevel ret godt. Vil du heller have en god oplevelse og mere smagsfulde popcorn, så anbefaler vi at du bruger lidt ekstra på en af de forrige maskiner.


Gå til forhandlerens hjemmeside – Klik her →


Se Severin i aktion i denne video


Andrew James Retro popcornmaskine

popcornmaskine andrew jamesAndrew James Retro popcornmaskine, er gået hen og blevet populær, især på det amerikanske marked. Maskinen har fået topanmeldelser af mange kunder og det er baseret på mange anmeldelser, hvilket giver det en masse troværdighed.

Vi har valgt at tage denne maskine med, da den ser godt ud og fordi den har fået så mange gode anmeldelser. Designet minder meget om Cinema Style popcornmaskinen, samtidig er størrelsen nogenlunde ens. Desværre koster denne maskine bare væsentligt mere. Vi vil til enhver tid også vælge Ariete eller Cinema Style fremfor denne maskine. Det skyldes kun prisforskellen. Ser vi bort fra prisen, så har denne Andrew James Retro popcornmaskine også en masse fede funktioner.

Udover at den er meget identisk i designet, så er der faktisk en del andre fordele bag. Denne maskine er nemlig med varmluft, hvilket betyder at du ikke skal bruge smør. Det betyder også at dine popcorn er langt sundere, så du kan tillade dig at spise dem lidt oftere.

Andre fakta om Andrew James Retro

Poppetid – Maskinen har en 300 W motor, der hurtigt sætter fut i tingene. Det tager ganske få minutter at få opvarmet kasserollen og poppet nogen korn.

Omrøringssystem – Maskinen har et indbygget omrøringssystem, hvilket betyder, at du får alle kornene jævnt fordelt og derfor undgår spild.

Ekstra tilbehør – Her skal du ikke købe ekstra tilbehør, da der allerede medfølger måleske, servering scoop og 4 popcorn spande.

Størrelse – Denne maskine er forholdsvis stor, hvilket betyder mange popcorn. Samtidig er den også en smule pladskrævende, hvilket betyder du skal have et større skab ledigt, hvis den skal gemmes væk. Størrelsen er 32,5 x 27,5 x 45,5 cm

Kvalitet – Andres James er altid i topkvalitet, så der skal du ikke være bekymret. Maskinen fungerer perfekt.

Bedømmelse – På bl.a. Amazon hvor du kan købe maskinen, har kunderne anmeldt den og givet den en samlet vurdering på 4 stjerner ud af 5 mulige. Vi mener at maskinen er helt fantastisk, men en anelse dyr ift. Cinema Style og andre. Derudover har den et smart omrøringssystem, sundere popcorn og popcornspande følger med uden ekstra omkostninger.

Køb Andrew James Retro på Barlife.dk


Gå til forhandlerens hjemmeside – Klik her →


Hvad er en popcornmaskine?

En popcornmaskine har én funktion og ét formål, nemlig at lave popcorn. Men igen, er det også meget mere end bare en maskine, da den giver en god oplevelse. Du ved helt sikkert, hvad en popcornmaskine er, de har nemlig eksisteret i mere end 100 år.

Det er bare ikke det helt samme i dag, som for mange år siden. Du kan nok huske den fra din barndom, hvor det var muligt at købe popcorn i cirkusset og i biografen. Det var altid en fornøjelse, de smagte vidunderligt. Saltede og altid fyldt med smag, men nok en anelse mere usunde end dem, du kan lave hjemme.

I dag kan du spise popcorn lidt oftere end du kunne dengang. Du kan du nemlig selv lave dem på få minutter. Det kan du enten gøre i mikroovnen eller ved brug af egen popcornmaskine.

De mange fordele ved en popcornmaskine

popcornFordelene ved at investere i en popcornmaskine er mange, dem kan du læse om herunder.

 1. Sundhedsmæssige fordele: Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Der er nemlig mange sundhedsmæssige fordele ved at lave dine egne popcorn. Der er væsentligt lavere kalorier i de popcorn, du selv laver, fremfor dem i mikroovnen. Når du selv laver dem, er du selv herre over, hvor meget fedtstof der tilsættes, hvis du overhovedet vælger at tilsætte noget. Popcorn er også fuldkorn, hvilket betyder at de indeholder fibre, hvilket er vigtigt for en sundere krop. Fuldkorn har flere fordele, det sænker bl.a. risikoen for kræft, diabetes og andre hjertesygdomme.
 2. Hastigheden: Det går langt hurtigere at poppe nogen popcorn med egen maskine. Det tager ikke mere end et par minutter for at lave en middelstor portion – Selvfølgelig alt efter hvilken model, du vælger. Det har selvfølgelig også en stor betydning, hvor stor en mængde du laver.
 3. Billigere: Fravælger du at benytte mikroovnen, så er der mange penge at spare. For det første er det væsentligt billigere at købe en stor pose korn, fremfor en pakke med mikrobølgeovns-popcorn. Det er sammenlignet med andre snacks, som fx chips og chokolade, også langt billigere.
 4. Tilsætning: Alt efter hvilken maskine du har, så har du mulighed for at vælge, hvad der bliver tilsat.
 5. Det er sjovere: Det er langt sjovere at lave sine egne popcorn, fremfor at smide en pakke i mikroovnen. Har du børn, så vil de helt sikkert værdsætte dit køb. Du vil nok blive anset som en lidt sej forældre, sikkert også af dit barns venner.

Det skal du være opmærksom på før køb

popcornmaskine testFør du skynder dig ud at købe en popcornmaskine, så er der flere ting du skal være opmærksom på. Vi ved godt, at du nok ikke kan vente med at få den købt og komme i gang med at lave popcorn, men det er vigtigt, at du læser dette.

 1. kvaliteten af popcorn: Hvis du køber en alt for billig og dårlig popcornmaskine, så kan du risikere at popcornene bliver brændte. Hvis du derimod vælger at købe en i god kvalitet, så er du sikker på at få nogen sprøde popcorn, samtidig undgår du at der bliver efterladt en masse upoppede korn.
 2. Kvaliteten af materialer: Det er også vigtigt at kigge på materialerne. Hvis popcornmaskinen består af dårlige materialer risikerer du, at den går i stykker efter ganske få måneder. Hvilket vi hverken tror du eller dine børn vil være interesseret i. Vælger du en i gode materialer, så er du sikker på at den holder i mange år frem.
 3. BPA-Frie: En høj kvalitetspopcornmaskine er helt sikkert uden BPA. BPA findes i nogen former for plast, men det er heldigvis de færreste i dag. Da man har fundet ud af at BPA kan være sundhedsskadeligt. Ovenstående maskiner, som vi har anbefalet, er alle sammen BPA-frie. Det er vigtigt at være opmærksom på, især hvis du er en af dem der vælger at købe produkter på udenlandske hjemmesider.
 4. Opsætning og rengøring: Det er dejligt, når man nemt og hurtigt kan lave popcorn. Men det kan hurtigt blive en træls tjans at gøre maskinen rent, derfor er det en god idé at være opmærksom på, at opsætningen er hurtig og nem, samt at rengøringsarbejdet er minimalt efter brug.
 5. Kapacitet: Du skal være opmærksom på størrelsen og kapaciteten, hvis maskinen skal anvendes til større arrangementer. Der er nemlig stor forskel på, hvor mange popcorn der kan laves i de forskellige maskiner. Er det bare til hjemmehygge med familien, vennerne eller til dig selv, så er dette punkt ikke ret afgørende. Men skal du derimod holde en fest med 20-30 børn, så er det en god idé at vælge en af de større popcornmaskiner, eller i hvert fald at købe et par stykker af de små.
 6. Fedtstof eller ikke – Skal der tilsættes smør eller andre fedtstoffer. Flere maskiner bruger slet ingen former for fedtstof. Dette er et valg, du selv skal træffe. Vælger du en maskine uden brug af fedtstoffer, så er det selvfølgelig væsentligt sundere. Vil du derimod have nogen lækre og smagfulde popcorn, så vil de fleste mene at der skal fedtstof til. Så hvad vægter du højest – Smagen eller sundheden? Skal du lave popcorn ofte, så er det værd at tænke på sundheden. Skal du derimod nyde en skål popcorn i ny og næ, så er det vel okay at der bliver tilsat noget fedtstof.
 7. Størrelsen – Der er ingen tvivl om, at de store popcornmaskiner giver flere popcorn og har et federe look. Dog skal man også tænke på, at de kan være svære at gemme væk (Medmindre man har god plads). Vælger du derimod en lille og kompakt maskine, så kan du nemt gemme den væk. Oplevelsen ved de store popcornmaskiner er klart bedst, så hvis du har børn, er det også værd at tage med.

Se den bedste her.


Klik her og se vores testvinder med det samme →