De smarteste glas til hjemmebaren

Det rette glas fuldender oplevelsen

Er du så privilegeret at have din egen hjemmebar, men mangler lidt inspiration til, hvad du skal fylde den ud med, så kommer vi i denne artikel med 5 gode bud på, hvilke forskellige glas du som minimum bør have i baren. Det er altid lækkert at have et bredt sortiment af glas, så du kan matche dit brede udvalg af forskellige spirituosa. Så er du sikret at servere en bestemt drink eller alkohol i det rette glas.

Måske har du allerede baren fyldt op med forskellige glas og tilbehør, men mangler lidt inspiration til hvordan du kan pifte den en smule op. Her er det altid muligt at finde alverdens udstyr til din hjemmebar hos BarLife, hvor du kan blive inspireret til at finde det, som du lige står og mangler til hjemmebaren.

Her kommer vi med en liste over 5 glas til din hjemmebar, som du aldrig går galt i byen med at anskaffe. 

Margaritaglasset

Det første glas som vi glædeligt kan anbefale dig, er et klassisk margaritaglas. Dette glas er hos nogen også kendt som cocktailglasset, hvori Strawberry Daiquiries og Margaritaer hører hjemme. Det er lige tanden større end martiniglasset, men kan sagtens have samme form. Et cocktailglas eller margaritaglas skal altid nedkøles inden det bruges til servering, da isterninger er et no-go for drinks som serveres i et cocktailglas.

En anden fed feature ved margaritaglasset er den brede kant, som er ideel til pyntning, hvilket understreger de fleste cocktails pompøse og farverige udtryk, som vi alle elsker.

Martiniglas 

Vi bliver i genren ”cocktailglas” med det andet glas, som du bør overveje at tilføje til hjemmebaren. Martiniglasset bliver nemlig også betegnet som et cocktailglas, og er som sagt mindre end Margaritaglasset. Kan du lide Metropolitans, Gimlets, Manhattans og naturligvis Martinis, er det dette glas du skal servere i. Martiniglasset er udstyret med en forholdsvis lang stilk, så du kan holde glasset uden at varme din afkølede drink op med håndfladen.

Whiskyglas

Det er på tide at omlægge stilen en smule med det tredje og næste glas, vi gerne vil anbefale til din hjemmebar.

Whiskyglasset!

Det er også kendt under betegnelsen ’Lowballglas’ eller ’Old Fasioned’ og er naturligvis et must-have, når du skal servere whisky. Desuden er whiskyglasset også ideelt til servering af simple drinks, som bare skal serveres ”on the rocks”.   

Cognacglas

Cognacglasset er kendetegnet ved sin enormt bredde skål og sin forholdsvis smalle åbning. Designet på et cognacglas er skabt til at holde aromaerne nede i glasset. Et cognacglas ligger godt i hånden og bliver naturligt opvarmet af håndfladen og så er de designet sådan, at hvis du lægger glasset ned på en vandret overflade, så kan der være præcis den rette mængde cognac i glasset uden at spilde.

Grundet cognacglassets evne til at holde på aromaer og mulighed for iltning anvender mange ølentusiaster også dette glas til servering af øl.  

Ølglas

Hvilket leder os til det femte og sidste glas, som vi i denne artikel vil anbefale dig at anskaffe til din hjemmebar. For når det kommer til ølglas, er det en videnskab i sig selv at vælge glasset til den type øl der drikkes.

Vi har lavet en lille oversigt over 3 forskellige typer ølglas, som udgør en grundkerne der kan passe på de fleste øl. Så har du disse glas, er du godt garderet til de fleste lejligheder.

Pilsnerglasset 

Du kender sikkert pilsnerglasset, der med sin slanke kegleformede facon, fremmer skummet i øllen og forøger din nydelse af aromaerne. Selve præsentationen af øllet er utrolig flot i pilsnerglas, hvor glassets og øllets klarhed tilsammen præsenterer øllet på flotteste vis. Pilsnerglasset er ideelt at bruge til lysere og let-drikkelige øl – perfekt til øl kølet med øl kølebrønd til haven.

Snifterglasset 

Som navnet antyder, er dette glas designet til at indfange skummet og aromaerne fra øllet i glasset. Dermed kan du rigtig stikke næsen ned i glasset og snifte dig til øllets karakter.
Formen på glasset er meget lig med et cognacglas med den brede midte og indsnævrede åbning.
Glasset er især egnet til at nyde en mørk ale eller en god kraftig Indian Pale Ale.

Tulipanglasset 

Dette glas er en klassisk allrounder og er du på udkig efter blot at have en type ølglas, så vil tulipanglasset sagtens kunne indfri dette.
Navnet kommer sig af den storslåede form på glasset, som er præget af tulipanblomstens udtryk. Glasset er derfor bredest på midten men stadig relativt bredt i åbningen.
Du får altså lidt af begge verdener fra både pilsnerglasset, hvor der er plads til skummet, samtidig med at skummet og aromaerne bevares i glasset som ved snifterglasset.
Tulipanglasset er smukt at se på og præsenterer øllet på flotteste vis.

Med denne lille glasguide er du forhåbentlig bedre stillet til at udvælge, hvilke glas du ønsker at skaffe hjem til din hjemmebar.