Ferie på budget

ferie

I ny og næ drager vi alle sammen ud på en enkelt ferie eller to. Det er ikke altid, man har lommen fuld af guld, når destinationen skal bestemmes og bookes – og hvis dette er tilfældet, så læs du bare videre.

Ferie til få penge

Har du ikke meget, eller faktisk ingenting, at gøre med, så frygt ej. Danmark er et land med mange muligheder, og at være turist i egen by er faktisk noget sjovere, end hvad mange tror.

De fleste større byer huser også et turistkontor. Så hvis du er komplet fantasiforladt, så kan du søge råd her. Måske skriger pengepungen ikke på cafébesøg eller andre ting, der gør, at du skal se, hvad læderet gemmer på, men det behøver du skam heller ikke.

Pak en madpakke hjemmefra og giv dig selv et bestemt antal timer til at opleve din egen by. Du vil sikkert finde, at der dukker noget op, du ikke har set før. Din by gemmer måske på noget, som du slet ikke troede, den gjorde.

Du kan også for et par dage bytte lejlighed med nogle af dine venner eller familie. På denne måde sparer I begge på taget over hovedet, men I føler samtidig at I er et ”fremmed” sted. Det er måske ikke det vildeste, men med en god fantasi kan det blive en meget sjov mini-ferie.

Den mindre opsparing

Som det er den dag i dag, kan man faktisk komme langt for selv en mindre opsparing.

Mange rejsebureauer ligger inde med superlækre afbudsrejser, hvor man kan komme afsted for penge, man slet ikke troede var muligt. Dette kræver dog også ofte, at du skal kunne rejse indenfor en dags tid, eller at du har mod på, at du ikke ved med sikkerhed, hvilket hotel du kommer til at bo på.

En anden måde at komme afsted på er også at lægge pengene på flybilletten og så satse på enten couchsurfing eller airbnb. Mange har haft succes med dette, og de oplever også kulturen i landene på en helt ny måde, frem for at være afskærmet af hotellets henvisninger.

Planlægger du i god tid, kan du som regel få en rigtig god pris på enten flybilletter eller busbilletter.

Udover dette er der jo heller ingen skam i at tilbringe sin ferie i vores eget, skønne, lille rige. Vores somre herhjemme er blevet varmere og varmere, og det sparer dig helt sikkert for, hvad der ellers kunne have været en ret dyr flyrejse.

Der er et hav af forskellige campingpladser rundt i landet, og mange af disse ligger også inde med små hytter, hvis du altså ikke er helt pjattet med at skulle sove i enten telt eller campingvogn.

Vil du gerne have råd til lidt mere end det ovenstående, kan du jo altid tage computeren frem og prøve lykken på netspil.dk. Her kan du finde mange spilleautomater og casinoer, der måske kan give dig ekstra rum i budgettet til en overdådig ferie.