Lav de bedste cocktails i hjemmet

Har du styr på dit barudstyr?

Hvem sætter ikke pris på en god cocktail? Cocktails er festlige og skaber god stemning, hvad enten man er flere mennesker samlet eller er alene og ønsker at fejre, at en hård arbejdsuge er overstået. Cocktails er en altså god idé til mange anledninger. Det er dog ikke altid lige nemt at ramme smagen på de cocktails, som man får serveret i byen, når man er derhjemme og gerne vil imponere sine venner. Gode cocktails kræver det rette udstyr, og denne artikel vil komme ind på det barudstyr, som du mangler i hjemmebaren. 

Den trofaste Shaker

Første skridt mod at lave gode og velsmagende cocktails er en shaker. Shakeren sørger for, at ingredienserne, som du kommer i din drink, bliver blandet godt og grundigt sammen. Du har måske prøvet at få en drink, hvor alkoholen ligger i bunden og ødelægger oplevelsen af at drikke den. Med en shaker og et godt ‘shake’ sikrer du, at cocktailen bliver perfekt mixet. 

Få målene i orden med en Jigger

Apropos alkohol i bunden af glasset, så har du nok også prøvet at få serveret en cocktail, der udelukkende smagte af den spiritus, som der var kommet i den. I det tilfælde har måleforholdene højst sandsynligt ikke passet med opskriften. For at få den rette mængde af alkohol, mixer og andre ingredienser kan man bruge en jigger, som er et lille målebæger til cocktails. Den typiske jigger har en side med 4 cl. og en side med 2 cl. 

Straineren 

En strainer er helt basalt en mindre form for si, som du kan lægge over dit glas, når du skal hælde din drink deri. Den er især smart, hvis man har brugt isterninger i shakeren sammen med ingredienserne til drinken for at gøre den kold, men ikke ønsker isterningerne i cocktailglasset. Det kunne eksempelvis være i en Espresso Martini, hvor man shaker 4 cl. vodka, 4 cl. kaffelikør(eks. kahlua) og 4 cl. espresso med isterninger, og derefter sier man isen fra, når den serveres. 

Den praktiske Barske

En barske med det lange skaft kan være praktisk i flere sammenhænge. Hvis man for eksempel skal hælde et shot eller en cocktail med flere lag, så kan man benytte skeen ved at lade væsken ramme skeen først og derved vil lagene holdes separat. Nogle barskeer har også en muddler i enden, som kan bruges i den klassiske Mojito, hvor mynte, lime, sukker og rom skal blandes, før man tilsætter dansk vand og serverer.