Sådan arrangerer du en anderledes polterabend

polterabend

De fleste af os har nok et ret klart – og ikke særlig flatterende – billede af, hvad en polterabend går ud på. Vi har set det i film, i dokumentarer, og måske har vi også selv oplevet et par stykker i virkeligheden.

Det er noget med druk, seksuelle referencer, nøgendragter, sumobrydere og måske en stripper hist og her. Bevares, det kan da være meget sjovt at skeje lidt ud og gøre alle de traditionelle og lidt kitsjede ting. Men er man slet ikke til sådan noget – eller er den kommende gom eller brud ikke – så er det langt fra opskriften på en god polterabend.

En polterabend skal passe til personen, der skal giftes

Det vigtigste er nemlig at tage hensyn til dem person, som snart skal have bryllup. En polterabend er nemlig en aften, som er fuldstændig dedikeret til denne person, og som skal være den sidste symbolske fejring af vedkommendes frihed.

Derudover arrangeres en polterabend for det meste af personer, som kender hovedpersonen rigtig godt. Derfor er det vigtigt at bruge denne stund til at vise, at man kender vedkommende rigtig godt, og gerne vil arrangere noget, som de kan lide.

En polterabend kan være mange ting

Der er ikke noget, som hedder rigtigt eller forkert, når det kommer til en polterabend. I hvert fald ikke med standarder set udefra. Men der er selvfølgelig en rigtig fremgangsmåde, som afhænger af den person, som skal fejres. Og her kan man godt fejle, hvis man insisterer på at gå ned af den traditionelle vej.

En polterabend handler nemlig først og fremmest om at hygge sig, være sammen med vennerne og give dem kommende brud eller brudgom en masse kærlighed. Og det kan der være mange måder at gøre på- for eksempel at akkommodere vedkommendes interesser.

Bryd hjernen med gåder og mysterier

Hvis nu ingen i gruppen er de store festaber, hvad så med en helt anderledes og helt alternativ tilgang? Det kan måske føles svært at være kreativ, men det behøver det langt fra at være. For mange vil det nemlig være et hit for eksempel at erstatte øl og strip med spil, gåder og mysterier.

Med et gennemgående tema, der drejer sig om dette felt, kan man arrangere en lang række af sjove aktiviteter og lege, der spænder alt fra vilde adventure games til hyggelige brætspil. Selskabet får lov til at have det sjovt, arbejde sammen og motionere hjernen.

Forslag til spil og gåder

Et rigtig godt bud, når det kommer til en polterabend i gådernes tegn, er at tage i et escape room. Et escape room er den ultimative måde at løse sjove opgaver, quizzer og gåder på, og så kan man gøre det som gruppe.

Ellers kunne en skattejagt rundt omkring i byen også være en rigtig sjov idé. Her kan man med fordel dele de deltagende ind i grupper, som alle skal forsøge at nå frem til løsningen først. Så kan man slutte af med sjove spil eller en quiz om aftenens hovedperson.