Skift de fossile køretøjer ud med et elektrisk køretøj

Hvorfor skal du købe elektriske køretøjer? Læs med her!

Denne artikel er lavet i samarbejde med elektriskskateboard.dk, som tester og anmelder de forskellige elektriske skateboards, der er på markedet.

I dag er der mange elektriske køretøjer på vejene, og det er ikke uden grund. Elektriske køretøjer har mange fordele, hvilket er årsagen til, at de bliver mere og mere populære. I denne artikel vil vi gå i dybden med fordelene ved elektriske køretøjer.

Mindre CO2 udledning

Et elektrisk køretøj udleder meget mindre CO² end et fossilt køretøj. Dette er en af de største fordele, da det kan være med til at mindske CO²-udledningen og dermed gavne miljøet. CO²-udledningen er en stor klimaforurener, og derfor er det afgørende at mindske den så meget som muligt.

Mindre vedligeholdelse

Elektriske køretøjer har færre mekaniske dele, og derfor er de også nemmere at vedligeholde. Dette kan medføre lavere vedligeholdelsesomkostninger, og det er derfor en fordel for dig som ejer, da du kan spare mange penge på vedligeholdelse.

Mindre mekanik, der kan gå i stykker

Som nævnt har elektriske køretøjer færre mekaniske dele, og derfor er der også en mindre risiko for, at noget går i stykker. Dette kan medføre lavere reparationsomkostninger, og det er derfor en fordel for dig som ejer, da du kan spare mange penge på reparationer.

Billigere at køre i end fossile køretøjer

Selvom elektriske køretøjer måske er dyrere at købe, så er de billigere at køre i end fossile køretøjer. Dette skyldes især den lave elpris, og derfor kan det være en fordel at købe et elektrisk køretøj, hvis du kører meget.

Mindre afgift på elektriske køretøjer

Der er en meget lav registreringsafgift på elektriske køretøjer, og derfor kan det være en fordel at købe et elektrisk køretøj fremfor et fossilt køretøj. Da du potentielt får mere bil for pengene, når du køber elektrisk.

Billigere finansiering med grønne lån

Der er også flere og flere banker, der tilbyder grønne lån til elektriske køretøjer. Disse lån har en meget lav rente, og det kan derfor være en fordel at finansiere dit elektriske køretøj med et grønt lån.