De bedste rejsespil

rejsespil

Du husker sandsynligvis miniatureudgaverne af backgammon, ludo og skak, hvor det krævede en tunge lige i munden at flytte rundt på de bittesmå magnetbrikker. Siden de udgaver så dagens lys, er der sket uendeligt meget i forhold til udbuddet af små spil, der så let som ingenting kan kommes i tasken og tages med på rejsen. Vi har taget et kig på nutidens rejsespil for voksne og giver dig her vores forslag til, hvilke spil du skal have med dig, når der skal bruges gode timer i hinandens selskab på ferien.

Der er intet, der slår et godt quizspil. Det er super god hjernegymnastik, der på en sjov og lærerig måde træner din hukommelse og gør dig klogere på en række emner. Vores favorit inden for quizkategorien er uden tvivl Bezzerwisser, der fås i en smart minudgave med hele 600 spørgsmål fordelt over 150 kategorier. Den traditionelle udgave henvender sig primært til voksne, men der er også lavet en familieudgave med lettere spørgsmål. Reglerne er lige til: Den, der svarer rigtigt på flest spørgsmål, vinder selvfølgelig spillet. Et andet godt quizspil er Quizzone Stories, der ligeledes indeholder 600 spørgsmål. Spillet adskiller sig fra andre quizspil ved at have et billede på forsiden af hvert kort, der leder til det første spørgsmål på bagsiden af kortet. Svaret fører så videre til næste spørgsmål, således at alle spørgsmål kædes sammen. Man må sige, at producenten bag spillet virkelig har formået at lave et gennemtænkt quizspil.

Ud over et godt quizspil er det altid en god idé at medbringe et klassisk kortspil på rejsen, da det sikrer jer en række forskellige spil at vælge mellem. For eksempel kan I spille canasta, poker eller 31. Når I udvælger jer et kortspil, bør I gå efter et, der kan holde til lidt af hvert, da der er stor sandsynlighed for, at det kan blive udsat for både sol, sand og vand i løbet af jeres rejse. Et godt bud på et roboust kortspil er dette fra PokerStars. Kortene har en vandafvisende og slidstærk overflade, og et robust etui, der så let som ingenting kan puttes i håndbagagen, følger med.

domino

Scrabble har længe været et populært spil for alle, der elsker at lege med bogstaver og ord. For jer, der samtidig er vilde med at rejse, er den gode nyhed, at spillet fås i en kortspilsudgave, der hedder Scrabble Dash. Reglerne er magen til dem du finder i det originale spil, hvilket gør det nemt og ligetil at komme i gang. Er I mere til traditionelle spil, er det velkendte Matadorspil ligeledes lavet i en lille rejsevenlig kortspilsudgave, der hedder Matador Qube. I spillet handler det om at indsamle brancher og aktier i samme farve, mens man så vidt muligt undgår modstanderens list og politiets mange skatterazzias. Det er et underholdende spil, der i høj grad handler om at afveje risicis og gribe muligheder.

Som du nok kan fornemme, findes der altså en masse gode alternativer til de bittesmå magnetbrikker fra backgammon, ludo og skak, når det kommer til at skulle vælge spil til rejsen, og det er uanset om I er til quiz, kortspil, bogstaver eller et traditionelt spil, som Matador.