Er din Wi-Fi-router god nok?: Nyttige tips om routere

Får du nok ud af din Wifi-router?

At have en fungerende internetforbindelse er et grundvilkår for langt de fleste moderne mennesker. Vi bruger internettet til meget mere end at google opskrifter og se kattevideoer. Internettet er essentielt i vores hverdag ikke kun til kommunikation men også til information. Du kan google alt, hvad du er i tvivl om. Du kan tjekke, om dit tog eller fly kommer til tiden. Og hvis du går i skole eller på et universitet, så er det højst sandsynlig også på en online platform, at der ligger information om opgaver, timer, kurser, grupper og meget mere. Vi lever da også i 2021, og langt de fleste hjem er da også blevet udstyret med en form for internetforbindelse efterhånden. Langt de fleste hjem får deres internet gennem en trådløs router med Wi-Fi, hvor hjemmets forskellige enheder kan opkoble sig. Her er både computere, telefoner, tablets, printere og spillekonsoller. Og i tiltagende grad kommer det også til at dreje sig om køleskabe, vaskemaskiner, frysere og meget mere. Mange oplever i mellemtiden, at deres internethastighed ikke lever op til deres behov eller forventninger. For nogle er problemet så simpelt, at de ganske enkelt har valgt en for lille internetpakke. Her kan man tjekke sin hastighed via https://tjekbredbaand.dk/hastighedstest og vurdere, om det er på tide at opgradere ens bredbånd. Men andre oplever også at have købt rigeligt med styrke uden det ønskede resultat. Her kommer routeren ind i billedet. Nogle gange leverer bredbåndsleverandøren også routeren. Andre gange skal man selv købe dem. Routeren er essentiel i viderebringelsen af internettet, og det kan altså være her, at du eller i har en router, der ikke matcher behovet. For at guide dig lidt på vej, så har vi lavet en lille liste med nyttige tips om routere, så du kan vælge rigtigt i fremtiden.

Har du flere etager?

Er der flere etager i dit hjem, hvor du oplever svigtende forbindelse? En router er ikke lige så god til at sende signal opad i forhold til omkring sig. Placer gerne routeren så centralt i huset som muligt. Herfra kan du overveje at købe en såkaldt Wi-Fi-repeater, du stiller på overetagen, der hjælper med at booste signalet ovenpå.

2,4 eller 5 GHz?

Kort fortalt, så giver 5 GHz en bred og stærk signalstyrke tæt på routeren. Det giver altså mening at bruge, hvis du bor i en lejlighed med mange naboer tæt på. 2,4 GHz har en længere rækkevidde og er mere effektivt til at krydse etager. Dette er altså ideelt til dig, der bor i hus.

Hvorfor hedder dit netværk Wi-Fi 802.11a, b, c osv?

Når dit netværk er klassificeret som 802.11a, b, c og så fremdeles, så indikerer det internet-standarden for netværket. Et netværk med 802.11n kan trække væsentlig mere end b. Du kan google de specifikke hastigheder for standarderne.