Hvorfor eje, når du kan leje?

Det er stort set altid en fordel at leje et stillads

Det er ofte en generel opfattelse, at det er bedre at eje fremfor at leje. Det gælder ikke mindst på ejendomsmarkedet, hvor det kan føles som om, at man smider penge ud ad vinduet, når man lejer i stedet for at eje. Det betyder dog ikke, at det altid er en fordel at eje fremfor at leje, og i denne artikel kommer vi derfor med nogle eksempler på, hvornår du med fordel kan overveje at leje i stedet for at eje.

Leje af stillads

Der findes faktisk en hel del emner, hvor det er helt åbenlyst at leje fremfor at eje. Et eksempel herpå kunne være et stillads. Lad os sige, at du skal have renoveret dit tag, og at du derfor har behov for et stillads, mens renoveringen står på. Vælger du at leje stilladset, skal du så blot betale en dagsleje i nogle få dage, hvorefter du kan levere stilladset tilbage.

Beslutter du dig derimod for at købe stilladset, skal du for det første lave en stor investering i et stillads, som du formentligt kun kommer til at bruge ganske få gange i dit liv, og samtidig vil stilladset stå og optage plads din garage eller dit skur i al den tid, hvor du ikke bruger det. Et stillads – eller en lift eller andet tungt specialudstyr indenfor byggeri – er helt oplagt at leje fremfor at eje.

Leje af bil

I nogle tilfælde kan det betale sig at eje en bil. I andre kan det ikke. Om det er mest fordelagtigt, kommer i høj grad an på dit behov for en bil. Skal du køre i den hver eneste dag? En gang om måneden? Eller måske blot en enkelt tur? Jo mindre dit behov er, jo bedre kan det betale sig at leje fremfor at eje. Det gælder i øvrigt ikke blot for biler, men med alle emner i al almindelighed. Et mindre behov øger chancen for, at det er en fordel at leje fremfor at eje.

Bliv klogere på det at leje

Synes du, at tankegangen omkring at leje fremfor at eje lyder spændende? Så kan du med fordel besøge hjemmesiden Leje-af.dk, hvor du kan læse meget mere om, hvordan du kan leje stilladser, biler og mange andre ting, og hvilke fordele og ulemper du har, når du vælger at leje fremfor at eje. Derudover fungerer siden også som en udlejningsportal i tilfælde af, at du ønsker at leje udstyr.