Løft din gaming til e-sports-niveau med et par gaming briller

Mange der gamer går med drømmen om at spille sit ynglingspil på et professionelt plan, også kaldt på e-sport niveau. Vejen dertil er lang og de fleste har slet ikke de fysiske egenskaber til at kunne nå dertil. Det kunne blandt andet være reaktionstid, tankemåde i spillet og viljen.

Hvis man ønsker at træne e-sport på et højt niveau, hvad enten om det er Counter Strike, League og Legends eller et af de mange andre spil, kræver det mange timer foran en skærm. Faktisk har de fleste professionelle e-sport udøvere mere end 10.000 timer i spillet. Det svarer til at man skal sidde foran en skærm ca. halvandet år af ens liv og bruge ens øjne.

Øjenene er det vigtigste redskab i e-sporten, og derfor kan det heller ikke komme som en overraskelse af flere og flere gamere vælger at bruge et par gaming briller, når de træner. Hvorfor man gør det, og hvordan det hjælper en, prøver vi at forklare nu.

Hvad er gaming briller?

Gaming briller ligner til stor forveksling blot et par almindelige briller med styrke. De er dog helt uden styrke, men bruger i stedet et filter mod blåt lys.

Under gaming modtager hjernen nemlig store mængder af blåt lys, som forøger melatonin niveauet. Et for højt niveau af melatonin, kan give udfordringer til en hver spillehaj, som f.eks søvnproblemer, hovedpine og generelt ømhed i hovedet. Tre ting man for alt i verden vil undgå som professionel esportsudøver.

Derfor skal man bruge gaming briller

I de senere år er e-sport blevet til en rigtig sportsgren. Hvor gaming før i tiden bestod af junk food, energidrikke og sene nætter, er e-sports scenen en helt anden i dag. Nu har alle atleter og aspirerende e-sportsudøvere, nemlig fået øjnene op for at man bør spise sundt og ikke bruge koffeinholdige drikke til at holde en kørende. Ligeledes træner de fleste med et par gaming briller, da de ved hvor vigtigt det er at beskytte sine øjne. Først og fremmest beskytter man sine øjne mod blåt lys, som kan være utroligt skadeligt. Det giver hovedpine, søvnbesvær og ændrer ens døgnrytme totalt. Som e-sportsudøver, er dette en katastrofe, da man altid har brug for at være udhvilet og klar til næste kamp. Endvidere vil man opleve at kunne sidde foran en skærm i længere tid ad gangen, uden at skulle bruge en pause. Ens motivation vil stige betydeligt, og dette vil både kunne mærkes ”in-game” og ”in real life”.