Sådan får du en bedre søvn

Bliv bedre til at sove

Vi bruger rundt regnet en tredjedel af vores liv i sengen. Så hvorfor ikke få det bedste ud af det, når vi alligevel ligger der? Desværre er der rigtig mange danskere, der døjer med for lidt eller for ringe søvn. Det resulterer i, at man ikke bliver ordentlig udhvilet, og i værste fald kan det gå udover både præstationsevner og livskvalitet.

Her får du nogle konkrete tips til, hvad du kan stille op, hvis du ikke får tilstrækkeligt med søvn.

Giv dig tid til at sove

Det giver næsten sig selv. Hvis du som voksen skal være ordentlig udhvilet, kræver det 7-8 timers søvn hver eneste nat. Det er der imidlertid mange danskere, der ikke kommer op på. De bilder sig selv ind, at de kan nøjes med 5, 4 eller færre timers søvn. Det kan de muligvis også i en periode, men herefter vil det begynde at gå udover krop og sind.

At begrænse sin søvn går ikke blot udover dagligdagen – det er også direkte usundt. Får du ikke tilstrækkeligt med søvn, er første skridt derfor at give dig selv tilpas med tid til, at du kan blive udhvilet. Drop vækkeuret for en tid – så skal du bare se løjer.

Chat med en sengevejleder

Når du sover, ligger du – for det meste – i din seng, og det gør helt automatisk sengen til en vigtig faktor, når det kommer til din søvn. Men ligger du rigtigt? Og har du overhovedet den rette seng og madras? Det kan være svært at gennemskue, men heldigvis er hjælpen nær. På hjemmesiden Sovbedre.com kan du nemlig chatte direkte med en sengevejleder, der kan hjælpe dig med at vurdere dine behov, og efterfølgende finde frem til netop den seng og madras, der passer bedst til dig. Og hvem ved – måske er det en helt anden type seng og madras end dem, du har i dag!

Stress af

Stress er en sand søvnrøver. Undersøgelser viser, at mennesker med stress som udgangspunkt ikke får lige så meget søvn som mennesker, der ikke døjer med stress. Føler du dig stresset, er det derfor en god idé at gøre noget ved det. Så længe, du er stresset, vil du få svært ved at opnå en optimal søvn, og mindre søvn og mere stress kan hurtigt gå hen og blive en ond spiral. Stress af – så er du allerede på vej mod en bedre nattesøvn!